Kunstenaars uitgelicht!

Tijdens de huidige lockdown licht Kunst en Cultuur op het cultuurweb lokale kunstenaars uit (tevens via onze wekelijkse cultuuragenda nieuwsbrief). Op deze manier willen wij de cultuurmaker ondersteunen die op dit moment minder tot geen inkomsten heeft.

Frans Bianchi

Dit schilderij van raskunstenaar Frans Bianchi is een olieverf van 50 x 70 cm. Het betreft de Geuzenstraat en heeft de titel: ‘Brielle in de Winter’. Frans laat zich al van zijn vroegste jeugd af inspireren door reizen en kleuren en sluit met zijn werk aan op die van de Franse fauvisten. Hij was bevriend met de beroemde Amerikaanse kunstenaar Jason Berger en kreeg les van Piet Middelhoek (1930-2004). Het werk ‘Brielle in de winter’ is te koop en kan worden afgehaald of gebracht.

Info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0644676594. (ikipedia : https://nl.wikipedia.org/wiki/Frans_Bianchi)

Website: www.bianchi-art.com

Bernadet van Doren

Bernadet heeft een keramiek atelier in Brielle en is in coronatijd gestart met het maken van schaakspellen. De schaakstukken zijn allemaal door haar handgemaakt en aardewerk gebakken. Elke kleur is te bestellen. De koning van dit spel is 9,5 cm. Kosten: €130 per set. Evt. is er nog een schaakbord na te bestellen in de kleur die u wenst. Bezorgen, afhalen en verzenden is mogelijk.

Meer werk is te vinden op www.bernadetvandoren.nl, inclusief info voor pottenbak/ keramiekles. Op de facebookpagina "Kunstig Keramiek" ziet u werk, filmpjes en gebeurtenissen. Info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06 51 70 69 55

Ineke van der Jagt

Dit schilderij van Briels kunstenares Ineke van der Jagt heet ‘De Twee Werelden’. De maat is 175 x 95 cm en er zit een zwarte lijst omheen, welke er ook af kan. Het werk kost €350 en kan worden afgehaald. Ineke heeft nog meerdere schilderijen te koop, welke bij haar thuis in Brielle te bezichtigen zijn.

Info: 0643487176

 

Ron van Domburg

Het werk op de foto symboliseert de nieuwe weg die Ron van Domburg met Cerabeau is ingeslagen. Door hout met keramiek, twee natuurlijke materialen, te combineren geven ze samen met een lichtbron een andere (natuurlijkere) dimensie aan licht.

Ron verwacht in het voorjaar op de nieuwe locatie aan de Blindeweg 5 in Tinte weer open te gaan nadat alle corona maatregelen zijn versoepeld. Dan wordt er ook een nieuwe collectie gepresenteerd. Houdt hiervoor zijn website in de gaten (binnenkort is het mogelijk om daar ook in te schrijven voor de nieuwsbrief): www.cerabeau.com