Hoe vorm ik een werkgroep om mijn plan van de grond te krijgen?

We hebben als Stichting Kunst & Cultuur Brielle veel ervaring in het organiseren van evenementen en hoe een werkgroep te vormen. Ook kennen wij de subsidiemogelijkheden van de Gemeente Brielle.

Het is niet altijd gemakkelijk om enthousiasme om te zetten in een concrete en professionele organisatie van een evenement, zeker niet als dit structureel gaat plaatsvinden. Er gaat tijd in zitten en men heeft kundige mensen nodig en een wijd netwerk om alles voor elkaar te krijgen. Ook is een gedegen begroting/financieel inzicht noodzakelijk om niet achteraf voor een vervelende verrassing te komen staan. Als u in de fase zit dat u uw evenement professioneel wilt neerzetten, dan is het aan te raden een werkgroep te vormen. Hoe u dat het best kunt aanpakken hangt af van uw plannen en de aard van uw evenement. Neemt u voor advies hieromtrent contact met ons op via onderstaand contactformulier.

Een recent voorbeeld is de samenwerking met een groep mensen welke jaarlijks een voorstelling houden in de tuin van Villa Schoutenhoeck in Zwartewaal. Ze traden met ons in contact om hun werkwijze te professionaliseren en de mogelijkheden te onderzoeken voor subsidie. Er is gekozen om een ad hoc werkgroep te vormen als onderdeel binnen onze stichting. Deze samenwerking is voorspoedig verlopen en heeft geleid tot een prachtige opera in het openluchttheater in Zwartewaal.

Een ander voorbeeld is het vertelfestival. Een privé initiatief kwam niet helemaal van de grond. Door samenwerking met de bestaande werkgroep binnen Stichting heeft dit geleid tot een jaarlijks terugkerende activiteit met veel succes.

Ongeldig

Ongeldig

Ongeldig

Ongeldig