Hoe kan ik mijn culturele activiteit het beste onder de aandacht brengen?

Bij het organiseren van een evenement hoort ook zeker het bekend maken ervan bij zoveel mogelijk mensen. Dit betekent: dat de datum van uw activiteit bij iedereen in de omgeving van Brielle bekend is en dat uw berichtgeving zo aantrekkelijk is dat iedereen zin krijgt om te komen.

Hiervoor is het belangrijk dat u de woorden en foto’s (afbeeldingen) gebruikt die bij mensen iets ‘wakker maken’. Een erg goede foto (professioneel/ hoge kwaliteit) is bijvoorbeeld heel fijn om voor flyers, posters, op een website of op facebook te gebruiken. Een goed logo of een duidelijke, herkenbare stijl helpt hier ook bij. Eventueel zou u zelfs de stadhuisstijl van Brielle kunnen toevoegen (natuurlijk in overleg, eventueel via ons, met gemeente en werkgroep City Marketing Brielle, want het gebruik ervan komt heel nauw). Als u wilt kunt u tekst en dergelijke ook door ons laten nakijken.

Vervolgens gaat het erom dat u uw evenement zo uitgebreid mogelijk verspreid. Het liefst twee keer in de krant (een vooraankondiging, weken ervoor en een laatste persbericht net van tevoren), op tijd aanmelden via de website van Marketing OP Voorne-Putten (VVV) en het Cultuurweb. Via het Cultuurweb komt uw bericht ook in de Cultuurladder van het Briels Nieuwsland, mits u deze op tijd aanmeldt (minimaal anderhalve week van tevoren).  U kunt folders uitprinten om overal neer te leggen, en posters om bij ondernemers op te hangen en supermarkten.

Erg belangrijk is ook om de invloed van social media niet te vergeten in deze tijd. Als u een evenement aanmaakt op Facebook (hiervoor heeft u een Facebook profiel nodig), dan kunt u al uw Facebookvrienden uitnodigen en hen ook vragen anderen weer uit te nodigen. Uiteraard plaatsen wij evenementen uit de Cultuurladder ook op Facebook en Twitter, via Kunst, Cultuur & Erfgoed in Brielle en de facebookpagina ‘Beleef Brielle’.

Vergeet ook niet radio en TV Rijnmond in te lichten en de redactie van www.voorneputten.nl.

Heeft u hulp nodig, wilt u een perslijst van alle media of heeft u hier nog een vraag over, neemt u dan gerust contact op via ons contactformulier hieronder.

Ongeldig

Ongeldig

Ongeldig

Ongeldig