Agenda

Exposities Dijckhuis dec-jan-feb
Van Maandag, 01 Februari 2021 -  08:00
Tot Zaterdag, 24 April 2021 - 17:00

De exposities van Ans Bos-Kramer (collages e.d.) en Ida Scheijgrond (glasobjecten) in ’t Dijckhuis te Vierpolders kunnen bezocht worden vanaf december 2020 t/m februari 2021. 

Ans Kramer
Ik voel steeds sterker de behoefte om te werken met dat wat er al is, om daarmee een nieuwe werkelijkheid te scheppen en de essentie er uit te lichten, daarom maak ik graag collages.
Geïnteresseerd zijnde in het mysterie van het leven vind ik het fantastisch om mijn verwondering vast te leggen. Daartoe gebruik ik mijn eigen foto's en teksten, maar ook beeldmateriaal en teksten die ik
elders vind. Als waarnemer speel ik met dit materiaal en associatief ontstaan er grondvormen. D an komen verf en penseel eraan te pas en komt het uiteindelijke kunstwerk tot stand dat veel meer is
dan som der delen. Zo mogelijk gebruik ik oude panelen, maar ook schilder ik met acrylverf op doek. Mystieke en filosofische elementen stemmen mezelf maar wellicht ook de toeschouwer tot nadenken. Voor mij is het een voortdurend leerproces. In 1999 won ik een prijs in het Kader van de VoornePutten Cultuurregio.
Soms werk ik in opdracht, dit kan heel inspirerend zijn omdat het kunstwerk dan mede uit de opdrachtgever voortkomt. Aan mijn kunstprojecten met kinderen heb ik veel plezier ontleend.
Meer info? www.anskramer.nl of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ida Scheijgrond
De kwetsbaarheid van mijn glas appelleert aan de fragiliteit van het leven. Op het eerste zicht breekbaar en toch onverwacht sterk. Als het valt, is het niet altijd kapot. De schaduwwerking geeft bij uitlichten een extra dimensie, zoals ieder mens juist door zijn schaduwkanten interessant en compleet kan worden. Ik werk organisch in levendige vormen. Verder combineer ik graag mijn vormen en ideeën, waarbij dat wat niet meer leeft, vaak een andere dimensie krijgt. Mijn grootste plezier is om iets nieuws te ontwikkelen, bedenken en uitproberen. Niet de geijkte paden, maar mijn eigen weg gaan en leren van de fouten, uitglijers en onmogelijkheden. Ik ontdekte de mogelijkheden van glasweefsel tijdens mijn opleiding aan het IKA (instituut voor kunst en ambacht) te Mechelen België. Ik werk vooral met glasweefsel in combinatie (meestal) met grof en roestig ijzer of andere materialen.
Meer info? www.Glassgo.nl of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

t Dijckhuis, Dijckpotingen 10, 3237 AK Vierpolders
Kijk voor openingstijden op www.dijckhuis.nl/info-t-dijckhuis, of bel 0181 417 328
Let s.v.p. op de corona maatregelen!

Zaal Veckhoek is van maandag tot donderdag toegankelijk van 17.00-19.00 uur, op vrijdag van 16.00-22.00 en zaterdag van 10.00-11.30 uur (tenzij incidentele verhuur).