Agenda

KoffiePLUS: De Martelaren van Gorcum en de Bedevaartkerk
Woensdag, 10 Maart 2021, 14:00 - 17:00

In 2022 zal in Brielle feest worden gevierd vanwege 450 jaar Vrijheid. In de nasleep van de Bevrijding van Brielle in 1572 vonden er echter ook minder fraaie gebeurtenissen plaats, waarvan de moord op de 19 geestelijken het meest in het oog springt.

Historicus Bob Benschop van het Streekarchief neemt u mee door de historie: naar de ophanging van de 19 Martelaren van Gorcum in de turfschuur, de rol die ze sindsdien hebben gespeeld in de geschiedenis van Brielle als Bedevaartsoord en de wijze waarop de moord werd herdacht tijdens eerdere Aprilvieringen.

Over KoffiePLUS
Bij KoffiePlus kom je niet voor zomaar een kopje koffie. Je komt voor een kopje koffie plus…een lezing over een boeiend onderwerp of actueel thema. Verwonder jezelf over nieuwe werelden, verhalen van vroeger of exotische culturen.
Er is tijd om vragen te stellen of te discussiëren, om dieper in te gaan op een onderwerp. Maar kom je alleen om te luisteren en te genieten van de koffie, dan is dat natuurlijk ook prima! Laat je verrassen en meevoeren in een andere wereld bij KoffiePlus!
 

Let op: Catharinastichting is verhuisd

KoffiePLUS wordt georganiseerd in samenwerking met de Catharinastichting, op de volgende locatie:
Het Prinsenkwartier - Het Bolwerk
M.H.Trompstraat 135
3231 XN Brielle

Bijzonderheden

  • Datum: woensdag 10 maart 2021
  • Brielle - Het Prinsenkwartier: Het Bolwerk
  • Aanvang: 14.00 uur
  • Toegang €5,- / Leden bibliotheek en BONUS €3,-

Meer informatie en aanmelden: https://www.bibliotheekzuidhollandsedelta.nl/actueel/agenda/agenda-activiteiten/ontmoeting/2021/KoffiePLUS-BR-mrt21.html