Image

Wandeling door Historisch Brielle

Hoe kun je Brielle en omgeving beter leren kennen dan er doorheen te wandelen en te genieten van al het moois wat er te zien valt? Al wandelend door de stadskern van Brielle komt de historie weer tot leven.

In samenwerking met vele organisaties uit Brielle heeft de Stichting Samenwerkende Wandelgroepen Brielle een unieke wandeling door historisch Brielle gecreëerd, welke in 2020 voor de eerste maal gehouden gaat worden.

De wandeling staat gepland op zaterdag 26 september 2020.

Inschrijven

Inschrijven voor deze wandeltocht met een aantal opmerkelijke verrassingen kan vanaf woensdag 8 juli 2020 via het inschrijfformulier op de website van de Koninklijke Wandelbond (KNWB).

Inschrijven is helaas onder voorbehoud.
Vanwege covid 19 / corona is nog niet zeker of het evenement doorgang kan gaan vinden. Dit hangt af van de verruimingsmaatregelen die het kabinet over enige tijd bekend gaat maken.

De organisatie heeft goede hoop dat de wandeltocht doorgang zal hebben. Mocht dit onverhoopt niet het geval zijn, dan zullen de inschrijfkosten minus € 0,50 administratiekosten worden geretourneerd.

Om de maatregelen welke door het RIVM zijn afgekondigd te kunnen beheersen, is een maximum aantal deelnemers per afstand vastgesteld van 150 en zijn de starttijden ook aangepast.

Startprocedure

Vanwege Coronavirus Covid-19 is de startprocedure dit jaar als volgt. Dit om de deelnemers zoveel mogelijk te spreiden over de route. Daarnaast blijven de regels van het RIVM van toepassing met inbegrip van de Brielse regel van 1,572 meter afstand.

Het naleven van de regels doet u voor uzelf, maar ook voor uw medewandelaars / medemens.

  • Wanneer u inschrijft voor de 30 km, meldt u zich tussen 7.45 uur en 8.15 uur aan bij de start.
  • U toont de QR-code op papier of telefoon, u ontvangt het routeboekje en u kunt vanaf 8.00 uur op aanwijzing van de organisatie zo snel mogelijk vertrekken, doch uiterlijk om 8.45 uur.
  • Wanneer u inschrijft voor de 25 km, meldt u zich tussen 8.15 uur en 8.45 uur aan bij de start.
  • U toont de QR-code op papier of telefoon, u ontvangt het routeboekje en u kunt vanaf 8.30 uur op aanwijzing van de organisatie zo snel mogelijk vertrekken, doch uiterlijk om 9.15 uur
  • Wanneer u inschrijft voor de 20 km, meldt u zich tussen 8.45 uur en 9.15 uur aan bij de start.
  • U toont de QR-code op papier of telefoon, u ontvangt het routeboekje en u kunt vanaf 9.00 uur op aanwijzing van de organisatie zo snel mogelijk vertrekken, doch uiterlijk om 9.45 uur
  • Wanneer u inschrijft voor de 15 km, meldt u zich tussen 9.15 uur en 9.45 uur aan bij de start.
  • U toont de QR-code op papier of telefoon, u ontvangt het routeboekje en u kunt vanaf 9.30 uur op aanwijzing van de organisatie zo snel mogelijk vertrekken, doch uiterlijk om 10.15 uur
  • Wanneer u inschrijft voor de 7 km, meldt u zich tussen 9.45 uur en 10.15 uur aan bij de start.
  • U toont de QR-code op papier of telefoon, u ontvangt het routeboekje en u kunt vanaf 10.00 uur op aanwijzing van de organisatie zo snel mogelijk vertrekken, doch uiterlijk om 10.45 uur

Het inchecken met behulp van de QR-code gaat snel maar uiteraard blijft er gelegenheid voor het nuttigen van koffie of —thee.

Rustpunten

Onderweg komt u 2 rust- en controlepunten tegen op een opmerkelijke plaats. Waar? Laat u zich verrassen. Verder treft u op de route nog meer rustmogelijkheden. Daar neemt u de richtlijnen van het RIVM in acht en volgt u eventuele aanwijzingen van de uitbaters.

Afhankelijk van de tijd die u over uw route gaat doen, heeft u wellicht nog een mogelijkheid om even te genieten van Brielle. Er is natuurlijk veel meer te zien dan wat tijdens de wandeltocht voorbij gegaan is, dus ga dan Brielle nog even in. Lukt het niet op de dag van de wandeling, geen probleem. Brielle heeft een zeer actieve Gidsengroep met zeer ervaren leden, die u graag op een andere dag rondleiden door Brielle en nader informeren. Een afspraak is snel gemaakt. 

Image