Image

Historisch Museum Den Briel

De Tachtigjarige Oorlog. Historisch Museum Den Briel
Het Historisch Museum Den Briel werd in 1912 als Stedelijk Museum opgericht door de gemeente Brielle, naar aanleiding van een schenking van ruim 1400 kunsthistorische, kostbare prenten Het museum bestaat uit drie gebouwen: stadhuis, gevangenis en waag. De gebouwen stammen uit 1623, waarvan er één vroeger dienst deed als stadsgevangenis. Begin jaren negentig (20e eeuw) onderging het museum een ingrijpende verbouwing en in 1998 kreeg het museum de status van Geregistreerd Museum. In 2012 bestaat het museum 100 jaar en jaarlijks weten veel bezoekers het museum te vinden.

Begin 2012 werd het Brielse museum opnieuw ingericht en door Hare Majesteit de Koningin geopend onder de naam De Tachtigjarige Oorlog. Historisch Museum Den Briel. Centraal staat de tachtigjarige Oorlog, met 1 april 1572 als Briels kernmoment.

Openingstijden
  • Dinsdag t/m zaterdag 10-17 u; zondag 13-17 u.
  • Elke eerste woensdag van de maand een gratis rondleiding om 13.30 uur (aanmelden noodzakelijk)

Digitale tour museum en stad
De digitale tour is in juli 2014 in gebruik genomen en gaat langs 22 plaatsen in de vesting en op de wallen en langs 22 objecten in het Historisch Museum Den Briel. De toerist kan de informatie met zijn smartphone of tablet in het Nederlands of Engels bij de website van het museum ophalen via QR codes die beschikbaar zijn op de 22 locaties in de stad en de 22 locaties in het museum.

De tour werd in opdracht van de gemeente Brielle gerealiseerd door KijkenLuister.nl en vormt het laatste onderdeel van de herinrichting van het Brielse museum tot De Tachtigjarige Oorlog. Historisch Museum Den Briel.

Image